Videoverhalen

Een stabiele hechting

 

 
Guisella Mattheeuw is moeder van vijf kinderen. Als Bureau Frontlijn haar aantreft, leeft ze in erbarmelijke omstandigheden. Er is niets voor de baby voorbereid. Samen wordt er een plan opgesteld, om er voor te zorgen dat de baby de kans krijgt zich aan haar moeder te hechten.


Met gevoelens leren omgaan

 

 
Kilian vindt het moeilijk om zijn gevoelens goed te uiten. Hij wordt snel boos en reageert fel op klasgenootjes. Samen met Bureau Frontlijn leert hij beter omgaan met teleurstellingen of verdriet. Na een paar gesprekken en oefeningen gaat het een stuk beter met Kilian.


Kans op een betere toekomst

 

 
Na een leven van verslaving blijft Aad Bal achter met veel schulden. Samen met Bureau Frontlijn vraagt Aad schuldsanering aan. Een kans die hij met beide handen aangrijpt.


Verslaving te lijf gaan

 

 
Leo Scheulderman is alcoholverslaafd. In 2009 stopt hij met drinken. Maar de angst voor terugval is groot. Samen met Bureau Frontlijn worden er afspraken gemaakt om in te grijpen als het mis gaat. Leo probeert bij stressvolle momenten niet weer aan de drank te gaan. Daar zetten wij ons voor in. Het gaat nu goed met Leo en het is hem gelukt werk te vinden als verkeersregelaar.


Een stabiele roze wolk

 

 
Jennifer Boateng is acht maanden zwanger. Door financiële problemen belandt zij op straat. Stress bij de moeder veroorzaakt blijvende hersenschade bij een ongeboren kind. Bureau Frontlijn probeert dit te voorkomen en zorgt voor tijdelijke woonruimte, de noodzakelijke babyspullen en eten. We proberen een zo stabiel mogelijke situatie te creëren. Dit biedt Jennifer de kans haar leven op orde te krijgen. Maar belangrijker nog: het beperkt de schade voor haar kind.


In 30 seconden van stress naar… zin in werk!

 

 
Jolanda is een sterke vrouw, maar stress in het gezin neem haar volledig in beslag. Samen met Bureau Frontlijn realiseert ze een oplossing die werkt. Minder stress en meer zelfstandigheid. Daar zetten wij ons voor in. Jolanda krijgt weer ruimte om zich op zichzelf te concentreren. Ze zit nu beter in haar vel en zoekt werk om haar inkomen te verbeteren.


Van stress naar structuur

 

 
De kinderen van Deborah Bijleveld zijn onder toezicht gesteld en uit huis geplaatst. Een stressvolle omgeving zorgt voor een onhoudbare situatie. Samen met Bureau Frontlijn wordt er hard gewerkt aan een solide basis. Het gaat nu een stuk beter met Deborah. Ze voelt zich klaar om de kinderen opnieuw te mogen zien.