Stageplaatsen

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage en wil jij op een vernieuwende manier hulpverlenen?
Voel jij compassie voor mensen uit alle verschillende lagen en culturen van de bevolking?
Sta jij graag met je voeten in de modder en wil je daarbij goed begeleid worden?
Bureau Frontlijn biedt jou die kans!
 

Wat kan je van ons verwachten?
Bij Bureau Frontlijn hebben studenten een belangrijke plek. Je krijgt veel verantwoordelijkheden in het coachen van gezinnen en daarbij kun je rekenen op goede ondersteuning. De stagebegeleiding krijgt veel aandacht binnen de werkwijze van Bureau Frontlijn; wij werken met meer dan 100 studenten! Werkbegeleiders zorgen voor dagelijkse ondersteuning van studenten, door periodiek mee te gaan op huisbezoeken, dagelijkse contactmomenten (briefings en debriefings), casusoverleggen in klein comité en individuele reflectiegesprekken.

Wat verwachten wij van jou?
Je voelt je betrokken bij de individuele hulpverlening en je wilt een verschil maken voor mensen die in armoede leven. Je bent bereid om naast mensen te staan, hen met respect te behandelen en met hen samen te werken aan groei. Je bent kritisch en wil meedenken over het verbeteren van de dienstverlening voor de Rotterdamse burger, door zelf aan de slag te gaan. We verwachten dat je stevig in je schoenen staat en op een constructieve manier kritisch kijkt naar jezelf, onze werkwijze en de wereld om je heen.

Algemene werkzaamheden
Voor iedere stageplek geldt dat je bij gezinnen thuis komt en met hen samenwerkt aan het behalen van opgestelde doelen. Na een intake stel je onder begeleiding van een professional een plan van aanpak op. Dit plan bespreek je met de cliënt en is de basis van het begeleidingstraject. Tijdens dit traject coach je de cliënt op zeven leefgebieden: wonen, werk en inkomen, gezondheid en hulpverlening, opvoeding, scholing, sociaal functioneren en veiligheid en criminaliteit.

Je werkt in koppels en zit in een team van studenten die door een werkbegeleider wordt begeleid. Je hebt ongeveer tien gezinnen die je coacht. Hiervan houd je verslaglegging bij in digitale dossiers voor methodische verantwoording. De werkbegeleider is altijd eindverantwoordelijke.
 
Wat bieden wij je verder aan?

  • Je volgt aan het begin van je stageperiode een inwerkprogramma
  • Je neemt deel aan maandelijkse kennisvergrotingsbijeenkomsten die gegeven worden door diverse gastsprekers en/of collega’s
  • Vaardigheden die je (verder) ontwikkelt zijn: coachen, begeleiden, motiveren, luisteren, grenzen stellen, rapporteren, plannen, outreachend werken en samenwerken met cliënten, teamgenoten en externe partners
  • Je krijgt een stagevergoeding van 250 euro per maand

 

Ben je geïnteresseerd in één van onze stageplekken? In het menu links zie je welke projecten er zijn en wat er bij de verschillende stageplekken van je verwacht wordt.