Innovatieplatform IJsselmonde en Delfshaven

Wie zijn wij?
Bureau Frontlijn is een innovatief en vooruitstrevend projectbureau van de gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling. Eén van de projecten van Bureau Frontlijn is Innovatieplatform IJsselmonde en Delfshaven. Het Innovatieplatform ontwikkelt werkwijzen en methodieken binnen het sociale domein ten behoeven van de Rotterdammer.

Het verhaal van Jane
Jane is een 28-jarige alleenstaande moeder met drie kinderen. Al jaren lang loopt Jane achter de feiten aan. Samen met haar ex-partner heeft ze er op los geleefd. Nu is hij bij haar weggegaan en zit Jane zonder inkomen. Ze is bang dat zij en haar drie kinderen op straat komen te staan. Door alle stress lukt het haar niet om structuur aan te brengen in haar leven. Ze leeft van dag tot dag. Toekomstdoelen heeft Jane al jaren niet meer. Brieven blijven ongeopend, de koelkast is leeg en Jane heeft het idee geen goede moeder meer te zijn.


Wat ga je doen?

Regelmatig vindt er coaching on the job plaats waardoor wij een realistisch beeld krijgen van hoe jij in de praktijk acteert en je kunnen voorzien van gerichte feedback. Samen met een medestudent ga jij op huisbezoek, met bewoners naar instanties en ga je aan de slag met alles wat daarbij komt kijken. Door een stage bij Bureau Frontlijn word je gedwongen om je eigen visie te ontwikkelen op het werk en ervaar je hoe complex het werk binnen het sociale domein kan zijn. Een stage bij Bureau Frontlijn betekent doorgaan waar anderen stoppen!

Wij verwachten van je dat je zelfstandig aan de slag gaat. Het team van professionals staat altijd klaar om je te begeleiden. Je werkt mee aan experimenten met nieuwe, innovatieve werkwijzen, werkt goed samen met collega’s en bent niet bang om fouten te maken.

Wie zoeken wij?
Ben jij de aanstormend professional die het een uitdaging lijkt om met deze moeder en haar kinderen aan de slag te gaan? Ben jij degene die Jane gaat ondersteunen, de coach die Jane motiveert en kan jij Jane leren om weer regie over haar leven te krijgen? Dan is Bureau Frontlijn op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar derdejaars studenten HBO Pedagogiek, Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Toegepaste Psychologie of derde-/vierdejaars studenten WO (Pedagogische wetenschappen).

De stageduur is 5 of 10 maanden, 3/4 dagen in de week. Op basis van vier dagen bedraagt de stagevergoeding €250,- per maand.

Solliciteer nu!
Ben jij geïnteresseerd in een leuke en leerzame stageplek bij innovatieplatform IJsselmonde of Delfshaven? Stuur je motivatiebrief en CV naar bureaufrontlijnmo@rotterdam.nl
We willen je graag ontmoeten! Neem voor meer informatie contact op met projectleider IJsselmonde, Bart Schrijver 06 12 50 62 63 of projectleider Delfshaven, Maaike de Pijper 06 83 34 06 97.