Moeders van Rotterdam

Stage lopen bij Moeders van Rotterdam

Wie zijn wij?
Moeders van Rotterdam is een project van Bureau Frontlijn, een innovatief en vooruitstrevend projectbureau van de gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling. Centraal in dit project staat de gezonde ontwikkeling van kinderen in achterstandswijken; van voor hun geboorte tot zij naar school gaan. In deze fase zijn de moeders de belangrijkste personen in het leven van kinderen. Moeders in achterstandswijken hebben vaak problemen die stress veroorzaken. En stress is schadelijk voor de ontwikkeling van het ongeboren kind. Voor een pasgeboren kind staat een stressvolle thuissituatie een veilige hechting en goede opvoeding in de weg. Dit heeft een negatief effect op de toekomst van het kind. Bureau Frontlijn wil de kansen voor kinderen in achterstandswijken vergroten. Dit doet Moeders van Rotterdam door het ‘massief’ inzetten van een combinatie van medische, sociale en pedagogische interventies tijdens de zwangerschap en in de eerste drie levensjaren.

Wil je meer informatie over Moeders van Rotterdam? Klik hier voor de website.

Specifieke werkzaamheden

  • Je gaat in koppels op huisbezoek bij aanstaande moeders en je gaat met hen op pad.
  • Je biedt ondersteuning bij het oplossen van problemen en je coacht moeders op zeven leefgebieden: wonen, werk en inkomen, gezondheid en hulpverlening, opvoeding, scholing, sociaal functioneren en veiligheid en criminaliteit.
  • Naast de genoemde leefgebieden komen tijdens de huisbezoeken en groepsbijeenkomsten ook de volgende specifieke thema’s aan bod: gezonde zwangerschap, babyverzorging, leefstijl, huishouden, administratie, voorschoolse activiteiten, taalstimulering, etc.
  • Je denkt mee over onze werkwijze en ontwikkeling.

 

Competenties

  • Organiseren en voeren van overleggen
  • Samenwerken met verschillende disciplines
  • Zelfstandig werken met grote verantwoordelijkheid
  • Feedback geven, ontvangen en toepassen
  • Meedenken en bijdrage leveren aan de totstandkoming van het beleid
  • Ontwikkelen van een eigen visie

 

Wie zoeken we?
Derdejaars studenten HBO Pedagogiek, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Toegepaste Psychologie of derde-/vierdejaars studenten WO (Pedagogische wetenschappen).

De stageduur is 20 of 40 weken voor minimaal 28 uur per week. Hiervoor ontvang je een stagevergoeding van € 250 naar rato.


Solliciteer nu!

Ben jij geïnteresseerd in een leuke en leerzame stageplek bij Moeders van Rotterdam? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Bureaufrontlijnmo@rotterdam.nl. Vermeld duidelijk in je brief dat je naar het project Moeders van Rotterdam solliciteert.