Vacature Jeugd Interventie Team

Profiel stagiair Jeugdinterventieteam – Bureau Frontlijn

 

Jeugdinterventieteam

Het Jeugdinterventieteam richt zich op overlastgevende en/of delinquente jongeren van 13 tot 27 jaar. Zij hebben veelal geen zinvolle dagbesteding, een grote afstand tot de arbeidsmarkt en meervoudige problematiek op meerdere leefgebieden. De doelgroep heeft vanwege hun persoonlijke omstandigheden een individuele aanpak nodig. Doel is het terugdringen van recidive onder Rotterdamse jongeren, overlast van jongeren te verminderen en nieuwe slachtoffers voorkomen. Om vanuit een dienstverlenende, betrokken, zakelijke en enthousiaste insteek deze doelgroep te begeleiden naar zelfredzaamheid en zelfstandigheid zoeken we enthousiaste stagiaires die hier een bijdrage aan willen leveren.

 

Werkzaamheden

Als stagiair zal je na een gedegen inwerkperiode samen met een begeleider praktijkervaring opdoen. Samen met de begeleider zal je jongeren en hun gezinnen met meervoudige problematiek ondersteunen in hun eigen omgeving (thuis en op straat).

Bij Bureau Frontlijn krijg je als stagiair veel verantwoordelijkheid en vrijheid om te leren.

Doordat je als stagiair nog veel moet leren, zie je in de praktijk dat gezinnen en jongeren het fijn vinden om te weten dat ze niet de enige zijn die niet weten hoe alles precies werkt. Dit is een mooie basis om samen met de jongeren of gezinnen te leren en oplossingen te zoeken voor de problemen. Hierbij treed je samen met de begeleider op en ben je bewust bezig om de zelfredzaamheid van de jongeren zoveel mogelijk te versterken. Je bent er dus niet om de problemen voor de jongeren op te lossen, maar om naast de jongere te gaan staan en hem te helpen zijn eigen problemen zélf op te lossen.

Je zal de begeleider ondersteunen bij diverse administraties, zoals het opstellen van begeleidingsplannen en logboeken. Daarnaast zal je samen met de begeleider jongeren toeleiden naar passend werk, onderwijs of traject. Daarnaast leer je de jongeren hun eigen administratie bij te houden en heb je contact met overheidsinstanties, schuldeisers en zorginstellingen.

 

Het is belangrijk dat je sensitief bent, dienstverlenend bent ingesteld, goede beheersing van de Nederlandse taal, bevlogen en stressbestendig bent.

 

Wil je gegarandeerd zijn voor een stageplek, dan raden we je aan voor 1 mei te solliciteren!

 

Contact

Bureau Frontlijn

t.a.v. Kirsten Wittenberg

Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Bezoekadres: Stadhuisplein 30

E-mailadres: k.wittenberg@rotterdam.nl